ISTANBUL

Maturalno putovanje

Program putovanja

▶ 1. DAN ZAGREB - ISTANBUL: Sastanak putnika u Zračnoj luci Pleso kod šaltera informacija 90 min prije leta. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na direktan let za Istanbul. Po slijetanju sastanak sa stručnim lokalnim vodičem i transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel ***. Večera, noćenje.
▶ 2. DAN ISTANBUL: Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku te odlazak u razgled Istanbula – grada na dva kontinenta i europskog grada kulture 2010. godine: Teodozijev hipodrom (nekad centar političke aktivnosti iz Rimskog razdoblja), Fontana Wilhelma II, Bizantski i Egipatski Obelisk, Plava (sultan Ahmet) džamija, za mnoge najljepša džamija u gradu, Aja Sofija – „crkva svete mudrosti“ izgrađena za vrijeme cara Justijana u 6.st., do 15.st. bizantska crkva, kasnije džamija, a danas muzej predložen za mnoge povijesničare kao osmo čudo svijeta, palača Topkapi (Topkapi Saray). Povratak u hotel. Večera, noćenje.
▶ 3. DAN ISTANBUL: Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku te odlazak u razgled Dolmabahce palače koja je bila posljednje upravno središte Osmanskog Carstva. U njoj većinu interijera čine pokloni koje su donijeli strani državnici prilikom svojih posjeta (najveći luster na svijetu koji je poklon engleske kraljice i sl.). Dolmabahce je pravi dokaz da je i tadašnja Turska, upravo poput ove današnje, silno željela biti što bliže Zapadu. Nakon razgleda predlažemo odlazak na nezaboravnu vožnju Bosporom uz pogled na drvene vile, palače i mostove. Vožnja brodom je jedan od idealnih načina za uživanje u najromantičnijem gradu Europe. Predlažemo ručak u ribljem restoranu. Povratak u hotel. Večera, noćenje.
▶ 4. DAN ISTANBUL: Doručak. Organizirani odlazak tramvajem (jedinstven doživljaj turskog prometa i svakodnevice - karta za tramvaj plaća se na licu mjesta) posjet starim Bazarima: Egipatska tržnica i Veliki bazar ili Kapali Carsi (bazar s 4000 dućana gdje svatko može pronaći nešto za sebe). Poznati su dućani sa srebrom, bakrom, vezom, turskim cilimima). Slobodno vrijeme. Večera u hotelu ili predlažemo Show program s večerom u odabranom baru. Noćenje.
▶ 5. DAN ISTANBUL: Doručak. Slobodan dan za individualno upoznavanje grada. Nakon večere predlažemo zajedničku, organiziranu večernju šetnju po trgu Taksimu, europskom dijelu i srcu modernog Istanbula. Noćenje.
▶ 6. DAN ISTANBUL - ZAGREB: Doručak. Odjava iz hotela te odlazak u pravcu zračne luke. Slijedi prijava na direktan let za Zagreb. Slijetanjem u Zagreb završetak programa.